راهنمای خرید ساعت هوشمند

نکات مهم در خرید ساعت هوشمند

برای خرید یه ساعت هوشمند مناسب علاوه بر در نظر گرفتن قیمت و بودجه، باید به کاربردی که بیشتر مد نظرتون هست هم توجه داشته باشید و یکسری امکانات و قابلیت ها رو زمان خرید ساعت هوشمند بیشتر در نظر داشته باشید. برای مثال اگه قصد پایش ورزش کردن و مصرف کالری با ساعت رو دارید باید توجه بیشتری به حسگر های حرکتی و پایش سلامتی به کار رفته داشته باشید و اگه بیشتر برای چک کردن اعلان های گوشی میخواید ساعت هوشمند تهیه کنید باید به پشتیبانی از زبان فارسی در اعلانات و نوع رابط کاربری توجه کنید. نکاتی که باید در خرید ساعت هوشمند بهشون دقت کنید شامل موارد زیر میشن:

فرم و صفحه نمایش

یکی از مهمترین نکات و اولین چیزی که با دیدن ساعت شما رو جذب خودش میکنه، فرم صفحه نمایش و ظاهر کلی ساعته. یه ساعت هوشمند میتونه صفحه نمایش گرد، مربعی یا مستطیل شکل داشته باشه. توی دستبند های سلامتی از طراحی مستطیلی کشیده بیشتر استفاده میشه. انتخاب فرم ساعت کاملا بستگی به سلیقه شما داره ولی اگه فقط دنبال ساعت های apple باشید چاره ای به جز صفحه نمایش های مربعی شکل اپل واچ ندارید! برای صفحه نمایش ساعت های هوشمند اکثرا از LCD و OLED استفاده میکنن که صفحه های OLED روشنایی و وضوح بهتری به شما میده اما باعث میشه مصرف باتری خیلی بیشتر بشه. البته اگه فقط برای دیدن اعلان ها و پاسخگویی به تماس ها قصد خرید ساعت هوشمند رو دارید یه صفحه نمایش LCD هم کار شما رو راه میندازه و عمر باتری بیشتری هم داره.

به جز فرم صفحه نمایش، نوع بند ساعت هوشمند هم میتونه توی انتخاب ساعت خیلی تاثیرگذار باشه. بند سیلیکونی با تنوع رنگی بالا، طراحی فانتزی یا کلاسیک مخاطب خاص خودش رو داره. هر چند که برای بیشتر ساعت های پرفروش و معروف، بندهای جایگزین تو بازار قابل خریداری هستن اما رخ اولیه ساعت شاید مهم ترین فاکتور خرید ساعت هوشمند برای خیلی از افراد باشه.

حسگر های حرکتی و پایش سلامتی

اگه خیلی اهل ورزش های استقامتی مثل دو و کوهنوردی هستید و یا اندازه گرفتن میزان کالری مصرف شده موقع ورزش براتون مهمه، باید سراغ ساعت های هوشمند با تنوع بالا حسگرهای حرکتی و پایش سلامتی برید که دقت بالایی هم داشته باشند. البته حسگرهای دقیق تر باعث میشه قیمت ساعت خیلی بالا بره و اگه به صورت حرفه ای ورزش میکنید باید بودجه خرید رو خیلی بالا ببرید! اکثر ساعت های هوشمند موجود بازار تنوع خوبی از حسگر ها و فعالیت های پیش فرض ورزشی دارند که به شما اجازه میده به راحتی ورزش مورد نظرتون رو انتخاب و اندازه گیری کنید، اما امکاناتی مثل تشخیص خودکار فعالیت ورزشی و حسگر تشخیص اکسیژن خون توی ساعت های گرون تر فقط مشاهده میشه. جا داره اینجا تاکید کنیم که درسته که دقت حسگر های سلامتی ساعت هوشمند خیلی پیشرفت داشته اما همچنان نمیتونن جایگزین تجهیزات تخصصی پزشکی باشن.

نوع و امکانات رابط کاربری

یکی از تفاوت مهم ساعت های هوشمند گرون قیمت با نسخه های ارزان تر، نوع رابط کاربری استفاده شده است. مثلا ساعت های اپل واچ و گلکسی واچ امکان نصب برنامه روی خود ساعت رو بهتون میدن و می تونید بدون نیاز به گوشی یک سری کار های ساده مثل ارسال پیام در پیام رسان های مختلف، مسیریابی و حتی وب گردی رو انجام بدید (که ممکنه به خاطر صفحه نمایش کوچیک خیلی تجربه لذت بخشی نباشه اما در مواقع خیلی ضروری میتونه به کمکتون بیاد). امکان پاسخگویی تماس روی خود ساعت در مواقعی که گوشی دم دست نیست هم یکی از امکانات خوب این ساعت هاست که به صورت محدود روی یک سری از ساعت های شیائومی و هواوی هم قرار گرفته. البته توجه داشته باشید که ساعت های اپل واچ رو فقط میتونید به iOS متصل کنید و ساعت های گلکسی واچ هم تعدادی از امکاناتش روی iOS فعال نیست و حتما باید با دستگاه های اندرویدی متصل بشه.

پشتیبانی از زبان فارسی در اعلانات

یکی از قابلیت ها و نکات خیلی مهم در خرید ساعت های هوشمند ارزان قیمت تر، پشتیبانی صحیح از فونت فارسی در اعلان ها و تماس هاست که استفاده شما از ساعت رو راحت تر میکنه و اگه دریافت و خواندن اعلان ها از روی ساعت براتون خیلی مهمه حتما موقع خرید به این نکته توجه کنید.

زمان شارژدهی باتری

با توجه به اندازه کوچکتر ساعت های هوشمند باتری های استفاده شده ظرفیت نسبتا کمتری دارند و با توجه به امکانات و صفحه نمایش ساعت ها بازدهی متفاوتی دارند. ساعت های ارزان تر به خاطر صفحه نمایش ضعیف تر و امکانات محدود تر و در صورت استفاده معمولی، حدودا بین 7 تا 15 روز با یکبار شارژ قابل استفاده هستن اما ساعت های گران قیمت تر مثل اپل واچ ها و گلکسی واچ ها به خاطر امکانات بیشتر رابط کاربری و صفحه نمایش های با جزئیات شارژدهی خیلی کمتری دارند و با استفاده سبک نهایتا بتونید حدود 3 روز با یکبار شارژ ازشون استفاده کنید.

تنوع لوازم جانبی

به خاطر اینکه ساعت بیشتر یه وسیله تزئینی به حساب میاد و باید با لباس ها و مدهای روز ست بشه، یکی از نکات مهم تنوع و در دسترس بودن بندهای با رنگ و ظاهر متفاوته که علاوه بر ایجاد تنوع توی ظاهر ساعت میتونه از حساسیت پوستی نسبت به بعضی بندهای سیلیکونی جلوگیری کنه. به خاطر در خطر بودن صفحه نمایش ساعت ها هم استفاده از یک محافظ خوب و مقاوم طول عمر این دستگاه ها رو بیشتر میکنه. اپل واچ ها به خاطر تنوع خیلی بالای لوازم جانبی توی بازار محبوبیت زیادی دارند اما گلکسی واچ ها و ساعت های پرفروش شیائومی هم تا حدودی خیلی زیادی لوازم جانبیشون توی بازار پیدا میشه.

در ادامه بهترین ساعت های هوشمند بازار توی هر بازه قیمتی رو بهتون معرفی میکنیم تا با توجه به بودجه و امکانات دلخواهتون، بین مدل های پرفروش یا معروف که احتمالا دردسر کمتری دارن گزینه مورد نظرتون رو انتخاب کنید. تو راهنمای خرید بهترین ساعت هوشمند موبونیوز سعی کردیم مدل های کپی یا از برندهایی که تو بازار ایران خیلی شناخته شده نیستن و احتمالا برای پشتیبانی به داستان بخورید رو معرفی نکنیم. قطعا مدل های با ارزش خرید بالایی هم در بازار وجود دارند که تو راهنمای خرید نیومدن و امیدواریم تو آپدیت های بعدی این لیست کامل تر بشه.

بهترین ساعت هوشمند تا 800 هزار تومان

برای خرید بهترین ساعت هوشمند تا ۸۰۰ هزار تومن سراغ ارزان ترین ساعت های هوشمند بازار که High Copy و طرح مدل های اصلی یا خیلی قدیمی نباشند، باید بریم. تو این ساعت ها حداقل امکانات مورد نیاز برای یه ساعت هوشمند مثل دریافت اعلانات و پیام ها، نشون دادن تماس های دریافتی و از دست رفته، حسگرهای پایش سلامتی و کیفیت خواب و حسگرهای ورزشی وجود دارند ولی به خاطر قیمت پایین تر، خیلی دقت بالایی ندارند. کیفیت ساخت بدنه و بند خیلی معمولیه و نباید انتظار زیادی داشته باشید. صفحه نمایش ها هم عمدتا LCD با کیفیت قابل قبول و روشنایی معمولیه ولی کار رو راه میندازه. البته حاشیه زیاده و خیلی نباید انتظار صفحه نمایش زیبایی رو داشته باشید. به خاطر صفحه نمایش ضعیف تر و قدرت پردازشی معمولی، عمر باتری نسبت به بازه های دیگه زیاد تره و بیشترین بازدهی رو به شما میدن و اگه قصد استفاده طولانی مدت بدون شارژ مجدد رو دارید، ساعت های این بازه کاملا شما رو راضی میکنن. وسایل جانبی هم به خاطر فروش خوب و زیاد تر ساعت های این بازه نسبتا راحت پیدا میشه اما تنوع خیلی بالا و زیادی ندارند. عمده استفاده ساعت های هوشمند در این بازه برای دریافت اعلان ها و پیام هاست و کمی هم قابلیت قدم شمار به کار رفته و برای این عملکرد ها به صورت مناسبی بهینه شدند. مدل های معرفی شده برای بهترین ساعت هوشمند تا ۸۰۰ هزار تومان، مناسب افرادیه که ظاهر ساعت هوشمند و یه سری امکانات پایه با یه بودجه معقول کارشون رو راه میندازه.

ساعت هوشمند شیائومی Haylou LS02

برند هایلو از زیر مجموعه های شیائومیه و ساعت هوشمند Haylou LS02 ارزان ترین ساعت هوشمندیه که از یه برند معتبر میتونید تهیه کنید و سراغ ساعت های های کپی و طرح نرید. این ساعت با قیمت حدودی ۷۴۰ هزار تومان امکانات خوب و قابل قبولی رو به شما میده، امکان پایش کیفیت خواب، ضربان قلب، اندازه گیری ضربان قلب و اندازه گیری 12 حالت ورزشی رو داره. البته توجه داشته باشید که سنسورها و دیتای بدست آمده خیلی دقت بالایی ندارند و ممکنه خطاهایی توی این سنسور ها وجود داشته باشه. صفحه نمایش 1.4 اینچی با پنل TFT جزئیات و کیفیت قابل قبولی داره و خیلی مصرف انرژی بالایی هم نداره. باتری 260 میلی آمپر ساعتی استفاده شده در کنار این صفحه نمایش میتونه حدود 30 روز در حالت استند بای به شما شارژدهی کنه که با استفاده های سنگین و زیاد مثل استفاده مستمر از حالت های ورزشی و نور صفحه زیاد، حدودا یک هفته به شما شارژ میده. وزن 38 گرمی و اندازه صفحه 48 میلی متری این ساعت رو برای دست های بزرگ مناسب میکنه و خیلی فشار زیادی هم به دستتون وارد نمیکنه. بدنه فلزی استفاده شده باعث میشه در مقابل ضربه ها مقاوم تر باشه و حس بهتری نسبت به ساعت های ارزون دیگه بازار موقع استفاده بهتون بده. برای اینکه موقع استفاده ورزشی یا روزمره ساعت آسیب جدی نبینه، از گواهی IP68 برای این ساعت استفاده شده که اون رو در مقابل نفوذ آب و ذرات گرد و غبار تا حدودی مقاوم کرده و میتونید با خیال راحت بدون درآوردن ساعت، دستتون رو بشورید! امکان اتصال از طریق بلوتوث به گوشی های اندروید و iOS رو هم داره که می تونید با برنامه Haylou Fun از امکانات سنجش خواب و قدم و … استفاده کنید.

ساعت هوشمند شیائومی Mibro A1

گزینه پیشنهادی دیگه این بازه از میبرو یه زیر برند دیگه شیائومیه که تونسته با کیفیت بالای محصولات و تنوع زیادش بازار ساعت های هوشمند اقتصادی رو قبضه کنه. اگه خیلی با صفحه نمایش مربعی ارتباط برقرار نمیکنید و طراحی گرد و بدنه مقاوم تر براتون مهمه، ساعت میبرو a1 با قیمت حدودی ۷۵۰ هزار تومان و با بدنه ساخته شده از آلیاژ آلومینیوم و دکمه های بزرگ و گرد در سمت راست، یه ظاهر کلاسیک و مقاوم داره و برآمدگی لبه های ساعت باعث میشه تا حدودی از خط و خش افتادن روی صفحه نمایش جلوگیری بشه. پشتیبانی از زبان فارسی در اعلانات یکی از نکات مثبت و خوبه این ساعته که می تونید خیلی راحت پیغام ها و اعلان هاتون رو توی ساعت بخونید و اگه نیاز به پاسخ باشه سمت گوشی برید. اندازه 45 میلیمتری و وزن 42 گرمی این ساعت رو برای اکثر دست ها با اندازه های مختلف مناسب کرده و پوشیدن طولانی مدت دست شما رو اذیت نمیکنه. صفحه نمایش 1.28 اینچی HD با رزولوشن 360 در 360 پیکسل علاوه بر نمایش جزئیات مناسب، نوردهی خوبی داره و توی نور زیاد هم به راحتی می تونید از صفحه نمایش استفاده کنید. باتری 270 میلی آمپر ساعتی قرار گرفته، بعد از حدودا 2 ساعت کاملا شارژ میشه که میتونه با استفاده معمولی از دستگاه حدودا 10 روز کامل به شما شارژدهی کنه که عدد خوب و قابل قبولی به حساب میاد. برنامه Mibro Fit App به شما اجازه چک کردن اطلاعات ورزش ها و وضعیت خواب رو میده و میتونید از واچ فیس های متنوع قرار گرفته توی این برنامه برای زیباتر کردن ساعت استفاده کنید. ساعت Mibro A1 امکان اندازه گیری اکسیژن خون، پایش سطح کیفیت خواب، پایش ضربان قلب و 20 حالت ورزشی مختلف رو میتونه اندازه گیری کنه و اطلاعات لازم رو هم توی برنامه گوشی ذخیره و به شما نمایش میده. مقاومت در برابر نفوذ آب هم برای یک ساعت هوشمند مناسب ورزش های مختلف جزو واجباته و این ساعت میتونه تا عمق 50 متری هم تا 30 دقیقه از نفوذ آب جلوگیری کنه که توصیه میکنیم دنبال تستش نباشید!