پرداخت مالیات

انواع اظهارنامه های مالیاتی

  • اظهارنامه مالیاتی عملکرد افراد حقیقی

این نوع اظهارنامه شامل افراد زیادی از جامعه می شود و افراد حقیقی با استفاده از این نوع اظهارنامه درآمد خود را در قالب اظهارنامه تسلیم اداره مالیاتی کشور می کنند.

  • اظهارنامه مالیاتی عملکرد افراد حقوقی

این نوع اظهارنامه دقیقا مانند اظهارنامه عملکرد افراد حقیقی است با این تفاوت که مختص شرکت های حقوقی می باشد که در ارسال اظهارنامه باید دقت بیشتری به خرج دهند و طبق دفاتر کاری خود اظهارنامه را پر کنند.

  • اظهارنامه مالیات بر ارث

افرادی که دارای ارث و میراث هستند باید از طریق اظهارنامه مالیات بر ارث ، مالیات میراث دریافتی خود را بپردازند.

  • اظهارنامه مالیات بر املاک و مستغلات

این نوع اظهارنامه برای افرادی است که دارای املاک تجاری و مسکونی (بیش از 3 واحد) هستند و آنها را اجاره داده اند که این افراد باید اظهارنامه املاک و مسغلات خود را هر ساله به اداره مالیات کشور تسلیم کنند.

افرادی که مشغول شغل هایی مانند راننده اتوبوس، تاکسی، خودرو باربری، کامیون، عمومی و راه سازی هستند، مشمول پرداخت اظهارنامه مشاغل خودرویی می شوند.

  • اظهار نامه مالیات ارزش افزوده

مالیات ارزش افزوده  مختص بعضی از مشاغل که دارای دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت اینترنتی هستند می شود که باید این نوع اظهارنامه را هر ساله پر کنند.

تاریخ ارسال اظهارنامه مالیاتی چه زمانیست؟

تمامی مودی های حقیقی یا حقوقی هر سال باید اظهارنامه خود را به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه دهند و اگر این کار را انجام ندهند مودیان توسط اداره مالیات جریمه می شوند و اداره مالیات مبلغ مالیات آنها را مشخص و قطعی می کند و مودی موظف است آن را پرداخت نماید.

تاریخ ارسال اظهارنامه مالیاتی هر سال از خرداد تا پایان شهریور ماه می باشد که مودیان این اظهارنامه را برای سال قبل خود باید ارائه دهند.برای مثال یک شخص حقیقی مهلت دارد تا پایان 31 خرداد امسال ، اظهارنامه سال قبل خود را ارائه دهد در غیر اینصورت مهلت ارسال اظهارنامه به پایان می رسد و مودی جریمه خواهد شد.